FOTO: null

Najmlađeg afričkog milijardera Mohameda Devdžija oteli su maskirani naoružani ljudi u glavnom gradu Tanzanije Dar es Salamu, sapšteno je iz policije.

Kako prenosi BBC Devdži je kidnapovan dok je izlazio iz hotelske teretane poslije redovnog jutarnjeg treninga. Kako se dodaje, kidnaperi su ispalili hitac u vazduh prije nego što su se odvezli u nepoznatom pravcu. Devdži nije imao obezbjeđenje sa sobom.

Zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa otmicom uhapšeno je troje ljudi, a vjeruje se da su dvojica otmičara strani državljani.

Još uvijek nije jasno da li je motiv otmice otkupnina ili možda neki privatni razlozi.

Magazin "Forbes" je objavio da Devdži posjeduje bogatstvo od 980 miliona američkih dolara, te da je jedini tanzanijski milijarder. Prošle godine je saopšteno da je 43-godišnji Devdži najmlađi milijarder u Africi. Godinu ranije obećao je da će polovinu svog novca dati u filantropske svrhe.

Njegova kompanija METL bavi se proizvodnjom i preradom tekstila, proizvodnjom brašna, napitaka i jestivih ulja u šest afričkih zemalja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )