FOTO: null

Bihać - Samir K. (49) iz Bihaća osuđen je u Kantonalnom sudu na 15 i po godina zatvora jer je deceniju silovao maloljetnu kćerku.

Iz Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, navodeći njegove inicijale, potvrđeno je da je on osuđen za krivična djela polnog odnosa sa djetetom i iskorištavanje maloljetnika radi pornografije. U Tužilaštvu su kazali da je ova presuda nepravosnažna i da zbog zaštite žrtve ne mogu da objavljuju detalje.

Nezvanično saznajemo da je Samir K. veći dio svog monstruoznog zločina snimao kamerom. Te snimke je čuvao i oni su pronađeni prilikom njegovog hapšenja. Zbog osjetljivosti slučaja suđenje Samiru je bilo zatvoreno za javnost i detalji presude nisu objavljeni.

Ovaj slučaj je razotkriven u maju prošle godine kada je Samir K. uhapšen u Domu zdravlja u Bihaću, gdje je radio kao laborant.

Žrtva je, navodno, ne mogavši više da krije i trpi ono što je doživljavala, sve ispričala prijateljici, koja je potom razgovarala sa bratom žrtve silovanja. Upravo on je kasnije pronašao dokaze i prijavio oca policiji. Tokom istrage je utvrđeno da je Samir K. kćerku silovao od njene šeste do 16. godine, a cijelo vrijeme joj je prijetio da će je ubiti ako bilo kome šta kaže o tome.

Optužnica protiv Samira K. podignuta je u oktobru prošle godine, a cijeli slučaj odvijao se daleko od očiju javnosti.

Ovo je druga presuda za incest i zlostavljanje djece u BiH u veoma kratkom periodu. Okružni sud u Doboju u martu ove godine osudio je oca i sina iz Dervente zbog silovanja svoje kćerke, odnosno sestre, a koja je sa bratom začela i rodila dijete. Otac je osuđen na pet godina zatvora, a brat na tri godine. Djevojčica je takođe krila da ju je napastvovao otac jer joj je prijetio da će je ubiti. Slučaj je razotkriven kada se udala u susjedno selo, gdje je sve priznala svekrvi. Od tada su i ona i dijete u Sigurnoj kući i pod stalnim nadzorom Centra za socijalni rad.

Sigurna kuća

Nakon otkrivanja ovog zločina maloljetna djevojka i njena majka u maju prošle godine smještene su u Sigurnu kuću. Građani Bihaća i njihovi poznanici bili su šokirani saznanjima o ocu monstrumu.

- Radila sam 35 godina kao medicinska sestra u hitnoj službi i dobro ga poznajem, zove se Samir. Bio je pristojan kolega, ničim nije odavao da može uraditi nešto tako. On je monstrum - kazala je jedna bivša radna koleginica Samira K. ne želeći da joj pominjemo ime.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )