FOTO: PU Doboj

Umjesto na stolovima pivopija, skoro 130 paketa raznih vrsta piva našlo se u kući, podrumu i pomoćnim objektima Nemanje D. (20) iz Teslića, koji je od kraja novembra do proteklog vikenda ojadio trgovinu i diskont pića iz kojih je osim piva ukrao i skupa žestoka, te bezalkoholna i energetska pića.

Iz Policijske uprave Doboj je saopšteno da su službenici Policijske stanice Teslić u subotu uhapsili N.D. koji se sumnjiči da je tog dana provalio u diskont pića u tom gradu, odakle je odnio 40 paketa piva i druge predmete.

Prema nezvaničnim informacijama, kada su došli u dvorište kuće u kojoj mladić živi, policajci su ga zatekli kako ukradeno pivo iznosi iz podrumskih prostorija u koje ih je dan ranije sakrio.

Uz pribavljenu naredbu teslićkog Osnovnog suda u nedjelju je izvršen pretres na dvije lokacije koje koristi Nemanja D., i tom prilikom je pronađen dio paketa kradenog piva, koje će biti vraćeno u diskont pića.

"Kod navedenog lica su pronađena i oduzeta sredstva izvršenja krivičnih djela", navode u policiji.

Krađa koju je izveo proteklog vikenda bila je peta jer je ranije po dva puta atakovao na trgovinu i diskont.

"Za navedeno lice postoji i osnov sumnje da je u periodu od kraja novembra 2019. do početka januara 2020. u dva navrata ispred jednog trgovinskog objekta i u dva navrata izvršilo provale u jedan diskont pića u Tesliću odakle je otuđilo veću količinu različitih alkoholnih i bezalkoholnih pića", saopšteno je iz policije.

Dvadesetogodišnjak je, kako saznajemo, svojevremeno preskočio ogradu trgovine "Vaske" iz čijeg je dvorišta odnosio pakete piva, koje tu bilo uskladišteno, a zatim se preorijentisao na drugi objekat, pa je u dva navrata provalio u magacin banjalučke firme "Global logistic", predstavništvo u Tesliću.

Ukradeno pivo Nemanja je najvjerovatnije prodavao, a do njega je dolazio ne samo što je preskakao ogradu i obijao bravu na vratima, nego je onesposobio i video nadzor koji mu je predstavljao prijetnju da bude otkriven.

"Najinteresantniji mu je bio tuborg, ali krao je i nektar i jelen. Od žestokih pića pelinkovac, vlahovac, gorki list, dzek danijels, smirnof votke, zatim limenke fante, te red bul. Iz skladišta je odnosio i druge stvari za koje je smatrao da ih može upotrijebiti ili unovčiti", priča naš izvor.

Iz dobojske policije navode da je nad N.D. izvršena kriminalistička obrada i da će nakon kompletiranja predmeta protiv njega ovdašnjem Okružnom javnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj o izvršena dva krivična djela krađa i tri krivična djela teška krađa.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )