FOTO: null

Dejan Vuković iz Bijeljine, kome je imenovanje na mjesto direktora osnovne škole propalo nakon što su mediji objavili da je osuđivan, ponovo pokušava da se dočepa direktorske fotelje.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske u aprilu prošle godine dalo je saglasnost za Vukovićevo imenovanje za direktora Osnovne škole „Sveti Sava“ u Crnjelovu kod Bijeljine, iako je on osuđen na zatvorsku kaznu zbog izrade, nabavljanja, posredovanja, prodaje i davanja sredstava za falsifikovanje isprava. Nakon pritiska javnosti ova odluka je povučena, ali Vuković sada pokušava da sjedne u fotelju direktora Osnovne škole „Jovan Dučić“ u Bijeljini, piše Frontal.rs 

Konkurs za izbor i imenovanje direktora raspisan je tako da se od kandidata ne traži da sami predaju uvjerenje o nekažnjavanju, što izgleda kao jasno ciljano da to treba da bude upravo kažnjavani, ni manje ni više, nego baš neko ko se bavi falsifikovanjem i ko treba da bude primjer djeci!? Kavog li apsurda za obrazovanje i mlade naraštaje!?

Time je omogućeno da se Vuković proglasi najboljim kandidatom, uz očekivanje da će i nova saglasnost Ministarstva doći bez velike pompe.

Na potezu je Dane Malešević.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )