FOTO: InfoBijeljina

Sve je veće nezadovoljstvo bijeljinskih sportista zbog stanja u sportskoj dvorani u Račanskoj ulici renoviranoj 2019. godine, jer ona uprkos sanacijama koje su uslijedile ponovo prokišnjava. Parket se podigao na nekoliko mjesta, zbog čega su prinuđeni da za treninge i takmičenja pronalaze alternativna rješenja.

Tim povodom su se danas oglasili iz oba odbojkaška kluba Radnik. Iznijeli su kritike zbog sportske dvorane koja prokišnjava, zbog čega se u njoj na nekoliko mjesta, kako navode, podigao i parket, a ovakvu situaciju nazvali su sramotnom. 

"Grad koji se najbrže razvija, kako kažu (ili su govorili), godinama nema adekvatnu sportsku dvoranu. Ova u kojoj mi 'treniramo' (unazad šest-sedam godina na pola terena, zajedno sa ženskim odbojkaškim klubom) 'renovirana' je 2019. godine", podsjetio je na Facebooku Darko Manojlović, ispred OK Radnik. 

Kako je dodao, tad su svoje utakmice kao domaćini igrali u Ugljeviku, na čemu su zahvalni odgovornim ljudima iz Ugljevika.
 
"Ovih dana se priča da će se naplaćivati korištenje 'renovirane' dvorane. Bilo bi dobro da prije toga obiđete 'renovirani' objekat, koji je u protekle dvije godine najmanje tri puta dodatno 'renoviran', jer prokišnjava, a kao posljedica toga i parket se 'podigao' na više mjesta. Toliko o kvalitetu izvedenih radova u 'renoviranoj' dvorani", istakao je on u svojoj oštroj kritici, objavljenoj na Facebooku. 

 
Kako je dodao, "da živimo u pravnoj državi mnogi bi odgovarali zbog propusta, a svakako bi nadoknadili štetu klubovima zbog troškova koje su klubovima proizveli".
 
"Evo, javno pozivam sve koji se 'bore' za ovaj grad (ako ga možemo tako nazvati) i one koji upravljaju 'narodnim' novcima da se pozabave ovim problemom. Danas je otkazana utakmica koju je trebao odigrati ŽOK Radnik, a vjerovatno će biti otkazana i naša utakmica predviđena za sutra i u utorak. 
Jedino rješenje je da naše molitve usmjerimo ka nebu i molimo se da padavine prestanu. Sramota, sramota, sramota...", naglasio je Manojlović. 
 
Oglasili su se i iz ŽOK Radnik, odakle su jutros naveli da se prvenstvena utakmica ŽOK Radnik - OK Velež odigrava u sali Osnovne škole "Vuk Karadžić", jer, naveli su, sala u Račanskoj prokišnjava.

 
Podsjetimo, Gradska uprava je 15. novembra 2019. godine dala na upotrebu rekonstruisanu sportsku salu u Račanskoj ulici, a za promjenu parketa i novu krovnu konstrukciju Grad Bijeljina izdvojio je, kako je tada navedeno, 400.000 KM.
 
Nadležni u Gradskoj upravi svojevremeno nisu štedjeli riječi hvale za ovaj projekat. 

 
"Prije pet mjeseci završena je nova krovna konstrukcija jer je krov prokišnjavao, a sada je postavljen i nov parket. Ovaj projekat mnogo će značiti đacima srednjih škola koji koriste salu, ali i sportskim klubovima koji ovdje održavaju treninge", rečeno je tada.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )