FOTO: Index.hr

Stanodavac iz Bruklina najavio je da će se zbog pandemije virusa korona odreći kirije za april za sve svoje podstanare, a ima ih oko 200.

Amerikanac Mario Salerno je 30. marta na ulazna vrata svih svojih zgrada postavio obavijest koja je njegovim podstanarima izmamila osmijeh na lice.

"Zbog nedavne pandemije virusa Covid-19 koja utiče na sve nas, imajte na umu da se odričem stanarine za april", pisalo je na njoj.

Salerno (59) posjeduje oko 80 apartmana s oko ​​200 podstanara raspoređenih po Vilijamsburgu i Grinpointu. Naveo je da je odluku donio nakon što je čuo više stanara koji su imali novčanih problema zbog virusa.

Na pitanje novinara koliko će biti u gubitku, Salerno je rekao da mu je važnije zdravlje ljudi.

"Želim da svi budu zdravi. O tome se radi", rekao je.

Rođen u srcu Vilijamsburga na aveniji Metropolitan, Salerno je naslijedio benzinsku pumpu svog oca i postao je poznata figura u zajednici. Za NBC Salerno je izjavio kako mu je važnije zdravlje ljudi te da nisu gladni. "Kažem, ne brinite se zbog plaćanja meni, brinite se o svom komšiji i brinite se o svojoj porodici", rekao je.

Kejtlin Guteski, jedna od njegovih podstanarki, morala je zatvoriti frizerski salon i nema prihoda. Nije znala kako će namiriti stanarinu i već se bojala da će se morati vratiti živjeti s roditeljima.

"On je Superman. Predivan čovjek", opisala je Salerna.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )