FOTO: mondo

Fudbaleri Crvene zvezde imaju jasan plan da u (20.00) revanšu nadigraju i savladaju Kopenhagen, iako u ovom meču sezone neće moći da računaju na dvojicu izuzetno važnih napadača, povrijeđene Milana Pavkova i El Fardu Bena.

Naš narod kaže: "Koga nema, bez njega se mora", a Milojevićev tim će i oslabljen morati da postigne bar jedan gol da bi, teoretski, prošao dalje. Beogradskih 1:1 stavlja domaćina u povoljniju poziciju, ali je način na koji su se izborili za remi, bez prave šanse, uz penal i sudijsku naklonost, samo još više raspalio želju kod Zvezdinih igrača da se i u drugom meču "iskidaju" i nadigraju danski tim.

- Pobjedićemo, bolji smo - poručio je kapiten Marko Marin, dok je golman Milan Borjan dodao: - Idemo da damo dva gola, a da ne primimo nijedan.

Pozitivne vibracije šalje i Milan Rodić odlučnim sloganom: - Mi se pitamo.

U moru problema, dobra vijest je da se Rodić oporavio. ijje povredu živca na leđima koji mu je pravio problem tokom prvog meča sa Kopenhagenom, zbog čega je morao da izađe iz igre sredinom drugog poluvremena. Reprezentativni lijevi bek je odradio dva treninga i veoma raspoložen je otputovao za Kopenhagen.

- Sve je sada u najboljem redu, povreda je sanirana i sa velikim očekivanjima smo došli u Dansku - kaže Rodić za "Novosti". - Očekujemo veoma zahtjevan meč, ali iako smo oslabljeni mnogobrojnim povredama, vjerujem da imamo kvalitet da se trijumfalno vratimo iz Kopenhagena.

Danskog šampiona su upoznali na prvom meču na "Marakani", u kome su bili za klasu bolji tim, iako je na semaforu ostalo 1:1.

- Zaslužili smo da pobjedimo, ali na ovom nivou takmičenja sve ekipe su jake i pitanje pobjednika se, uglavnom, rješava posle 180 minuta. I prošle godine je Trnava uspjela neporažena da napusti Beograd, ali smo uspjeli da nadoknadimo sve u revanšu i odemo u plej-of. Kad smo mogli to da uradimo prošle sezone, možemo i ove. Bez obzira na kvalitet Kopenhagena, verujem da se mi pitamo za prolaz.

- Nezgodni su im ti igrači po boku, brzi su, imaju nisko težište, ali mi imamo dovoljno iskustva da im pariramo. Nadam se da se neće naigrati ni na svom stadionu.

Zna defanzivac, koji bi mogao već ovog ljeta da napusti crveno-bijele i otisne se u Antaliju, da je Kopenhagen mnogo bolji na svom terenu.

- Biće oni drugačiji nego u Beogradu, imaće i jaku podršku sa tribina, ali ne vjerujem da će se zaletjeti, jer smo ipak mi ti koji moramo da postignemo gol. Imamo kvalitet i plan, ne sumnjam da možemo da postignemo više od jednog pogotka. Osjećaj mi kaže da ćemo već u Kopenhagenu obezbijediti jesen u Evropi.

Veliki je ulog u Kopenhagenu. Rivali igraju za sigurnu jesen u Evropi, za mogućnost da preko Jang bojsa u plej-ofu uđu u Ligu šampiona, ali i za ovosezonski bonus od pet miliona evra, ukoliko budu eliminisani u poslednjoj rundi LŠ.

Zvezda je do sad zaradila 1.140.000 evra od UEFA na konto rezultata, i ako prođe u plej-of igraće protiv Jang bojsa za 15.250.000 evra, koliko se dobija za ulazak u grupnu fazu LŠ. Ali ako ne prođe Švajcarce, onda uz 2.900.000 evra za igranje u Ligi Evrope dobija i pet miliona evra kao poraženi tim u plej-ofu.

Ako bude eliminisana od Kopenhagena, Zvezda će u plej-ofu za Ligu Evrope igrati protiv boljeg iz dvomeča Helsinki - Riga (prvi duel 1:1), i u slučaju plasmana u LE zaraditi samo 1.140.000, plus 2.900.000 evra. Prolaz u Kopenhagenu znači i minimum pet miliona više u kasi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )