FOTO: klinfo

Gradska uprava Bijeljina trudi se da pomogne i olakša svakodnevne probleme sa kojima se susreću djeca sa posebnim potrebama i njihovi roditelji, rekao je bijeljinski gradonačelnik Mićo Mićić.

Na prijemu za 70 djece sa posebnim potrebama iz pet gradskih osnovnih škola i iz Udruženja građana "Arta" i Udruženja za pomoć mentalno oboljelim licima "Nada", Mićić je rekao da ovo druženje, povodom novogodišnjih praznika, treba da pokaže djeci i njihovim roditeljima da nisu zaboravljeni.

"Mi smo opredjeljeni da, ne samo danas, nego svaki dan u godini, pomognemo ovoj djeci. I u 2020. godini uradićemo sve što je u našoj mogućnosti kako bi im život učinili ljepšim", rekao je Mićić novinarima.

Damir Radenković iz Omladinskog centra "Vermont" iz Brčkog naveo je da se ovaj centar zalaže za to da svako dijete bude uključeno u sistem obrazovanja.

"Ovoj našoj ideji i aktivnosti pridružio se i gradonačelnik Mićić i drago mi je što smo danas pokazali da djeca sa posebnim potrebama zaslužuju bolje uslove za život, ali i što smo im uz prigodnu predstavu i paketiće pokazali da su dio društva", dodao je Radenković.

Kreativnu radionicu za djecu sa posebnim potrebama održali su u Centru za kulturu "Semberija" defektolozi iz osnovnih škola, a izvedena je i predstava "Petar Pan". 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )