FOTO: null

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je na tradicionalnom novogodišnjem prijemu da će u 2016. godini biti nastavljen pozitivan trend ulaganja, a najznačajniji projekat biće uređenje korita rijeke Janje, ukupne vrijednosti 8.000.000 KM, koji će p

"Prethodna godina je bila godina značajnog jubileja u kojoj je opština Ugljevik slavila 60. rođendan. Ovo je prilika da zahvalimo svima koji su doprinijeli da Ugljevik bude moderna opština, da bude jedna od najrazvijenijih", rekao je danas Perić. 

On je naglasio da je u 2015. godini uspješno zadržan najveći prosjek plata u Republici Srpskoj, koji u Ugljeviku iznosi 1.200 KM. 

"U protekloj godini radili smo na infrastrukturnim projektima, rekonstrukciji puteva, izgradnji odvodnih kanala i mostova koji su bili urušeni u poplavama 2014. godine. Sve projekte smo radili kako bismo poboljšali kvalitet života naših građana", naveo je Perić. 

Perić je najavio da će u 2016. godini biti nastavljen pozitivan trend ulaganja, navodeći da je usvojen budžet za ovu godinu u iznosu od 12.400.000 KM. 

"Predvidjeli smo povećanje sredstava za socijalno ugrožene kategorije društva, a neophodno i dalje voditi posebnu brigu o porodicama poginulih boraca i invalidima rata, uopšte o boračkoj populaciji kao jednoj od najosjetljivijih kategorija stanovništva", rekao je Perić. 

Predsjednik SO Ugljevik Đoko Simić izazio je zadovoljstvo radom Skupštine ove podmajevičke opštine u 2015. godini.

„Većinu odluka donosili smo jednoglasno i uvjeren sam da ćemo i u 2016. godini nastaviti raditi sa ciljem poboljšanja kvaliteta života građana Ugljevika“, rekao je Simić.

Načelnik opštine Ugljevik čestitao je prisutnima i građanima pravoslavne vjeroispovijesti najradosniji hrišćanski praznik - Božić. 

Na prijemu su se okupili predstavnici Srpske pravoslavne crkvene opštine Ugljevik, predstavnici privrede, političkih stranaka, predsjednici mjesnih zajednica, direktori preduzeća i javnih ustanova, predstavnici medija i drugi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )