FOTO: InfoBijeljina

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić posjetio je danas porodicu Đokić sa četvoro djece kojoj je opština donirala 10.000 KM za izgradnju kuće u Gornjoj Trnovi.

Nezaposleni demobilisani borac Živan Đokić, otac Aleksandre i Anđele koje su učenici srednje škole, Maše koja pohađa osnovnu školu i petogodišnjeg sina Vaje, zahvalio je svima koji im pomažu da sagrade novi dom.

"Živimo u trošnoj i neuslovnoj kući, a uz pomoć Mjesne zajednice Gornja Trnova i Boračke organizacije Ugljevika pokrenuta je humanitarna akcija zahvaljujući kojoj smo do sada napravili temelj nove kuće i od opštinske donacije nabavili materijal za izgradnju", rekao je Đokić novinarima.

On je naveo da izgradnju pomažu komšije i prijatelji i da bi naredne godine trebalo da se usele u novi dom.

Perić je istakao je da se stanje u društvu ogleda i po tome koliko se može pomoći onima kojima je pomoć neophodna.

On je najavio da će ove godine iz budžeta opštine biti izdvojeno 200.000 KM za izgradnju stambenih objekata porodicama koji su u stanju socijalne potrebe.

Perić je dodao da se u Ugljeviku, uz podršku UNDP-a, gradi i 12 kuća porodicama čija su domaćinstva stradala u elementarnim nepogodama i za ovu namjenu iz opštinskog budžeta je do sada izdvojeno 100.000 KM.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )