FOTO: InfoBijeljina

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić organizovao je danas prijem za 14 djece iz ove lokalne zajednice uzrasta od šest do 12 godina koja će narednih šest dana učestvovati na NTC /Nikola Tesla centar/ kampu na planini Gučevo.

Perić je naveo da je opština Ugljevik sufinansijer odlaska mališana u kamp i da je izdvojila 220 KM po djetetu. 

"Imali smo priliku da slušamo predavanja o mogućnostima ovog sistema učenja djece kroz igru i boravak u prirodi, što sigurno utiče na razvoj djece i njihovo obrazovanje i vaspitanje", rekao je Perić novinarima nakon prijema. 

Direktor Vrtića "Duško Radović" iz Ugljevika Mladen Stevanović rekao je da NTC kamp omogućava djeci da upoznaju svijet oko sebe, te da usvajaju nova znanja o prirodi i orijentaciji u njoj. 

"U sklopu NTC kampa biće održane radionice koje će održavati osnivač Ranko Rajović, te aktivnosti tokom cijelog dana kao što su planinarenje, boravak u prirodi i sve ono što djeci nedostaje", rekao je Stevanović i dodao da će djeci biti posebno prijatno jer Gučevo obiluje prirodnim ljepotama. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )