FOTO: null

Saobraćaj se i jutros na većini puteva u Republici Srpskoj odvija usporeno i otežano zbog niske jutarnje temperature, zasniježenog kolovoza i poledice, a dodatne poteškoće vozačima pričinjava kiša koja se ledi pri tlu, posebno na području Istočnog Sarajev

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske vozačima savjetuju maksimalno opreznu vožnju i obavezno posjedovanje zimske opreme.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Dežurne ekipe preduzeća za puteve su na terenu, čiste i posipaju sve važnije dionice tako da za sada puteve održavaju prohodnim.

Zbog predstojećih praznika na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju, osim za prevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje najavljenih vatrometa, i to danas od podneva do sutra u ponoć, kao i 9. januara od 0.00 do 24.00 časa.

Na magistralnom putu Vukosavlje - granica Republike Srpske/Federacije BiH /Karuše/, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka, produžena je izmjena režima saobraćaja do 30. juna, koja podrazumjeva povremene obustave saobraćaja.

U toku su radovi na izgradnji obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko - Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja u naselju Gredice. Na dionici Brčko - Lončari, u naselju Gorice zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja i vozače treba da na ovim dionicama poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog proslave Dana Republike Srpske, koja će biti organizovana u subotu, 9. januara, u Banjaluci će na snazi biti potpuna obustava saobraćaja od 12.00 do 15.00 časova na dijelu Aleje Svetog Save od raskrsnice sa ulicom Gundulićeva do raskrsnice sa Bulevarom vojvode Petra Bojovića, te od 14.00 časova do kad je potrebno na dijelu Ulice kralja Petra Prvog Karađorđevića od raskrsnice sa Alejom Svetog Save do raskrsnice sa Ulicom olimpijskih pobjednika.

Zbog izlaska vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka - Doboj, na dionici magistralnog puta Klašnice jedan - Prnjavor /Naseobina Lišnja/ na snazi je izmjena režima saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na dionici regionalnog puta dionica Vijaka dva - Razboj u toku su radovi na sanaciji klizišta i rehabilitaciji kolovoznog zastora, zbog čega se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila i privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na dionici regionalnog puta Kotor Varoš - Mitrovići radi izvođenja radova na rekonstrukciji i sanaciji gradske vodovodne mreže i proširenja kanalizacione mreže, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom saobraćajnom trakom, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na dionici regionalnog puta Ukrina - Vijaka, u Vijačanima zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom. Na putu Karanovac - Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, nakon završenih radova na poboljšanju uslova odvijanja saobraćaja, moguć je saobraćaj za autobuse sa više od 22 sjedišta i čija najveća dozvoljena masa je veća od pet tona, te za vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona, uz napomenu da na velikom klizištu u dužini od 20 metara, ukupna širina puta iznosi tri metra, što je obilježeno adekvatnom vertikalnom saobraćajnom signalizacijom.

Na regionalnom putu Bratunac tri - Drinjača ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od 3,5 tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi na autobuse prevoznika holdinga "Drinatrans" Zvornik.

Na putevima u Federaciji BiH zbog niske temperature moguća je poledica na dionicama u višim predjelima, posebno na pravcu Glamoč - Mlinište, gdje pada ledena kiša, kao i na putevima na području Livna, Drvara, Bihaća, Bosanskog Petrovca i Sanskog Mosta.

Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima Sarajevo - Kiseljak, Novi Travnik - Bugojno, Konjic - Mostar, Čapljina - Stolac - Neum, te na području Livna, Tomislavgrada, Glamoča i Bosanskog Grahova.

Povodom pravoslavnog Božića na području FBiH zabranjen je prevoz eksplozivnih materija danas od 12.00 do sutra do ponoći.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih čekanja na prelazak granice.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )