FOTO: InfoBijeljina

Na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ kolovozi su pretežno vlažni, na dionicama kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni, a ponegdje u višim predjelima vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Na magistralnom putu LJubinje-Trebinje, dionica LJubinje-Trnovica jedan, skretanje za Ravno, svakim danom, osim nedjelje, saobraćaj se obustavlja od 8.00 do 14.00 časova. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Do-Berkovići-Krivača-Bileća-Trebinje.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce saobraćaj se svaki dan, osim nedjelje, obustavlja od 8.00 do 16.00 časova. Izvan vremena obustave, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom.

U toku je rekonstrukcija regionalnog puta Tedin Han–granica Republika Srpska/Federacija BiH /Križ/, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Zbog izgradnje pješačke staze na dionici magistralnog puta Šamac jedan-Grebnice u mjestu Tišina izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

U toku je asfaltiranje na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, na dionici od kružnog toka "Ilićka" do table grada Brčko u Mjesnoj zajednici Gredice. Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj je regulisan naizmjeničnim propuštanjem vozila i pomoću svjetlosne saobraćajne signalizacije.

Na relaciji puta Tunjice-Banjaluka-Han Kola-Mrkonjić Grad /Gornja Pecka/ kretaće se vanredni prevoz i vozači se mole za oprezniju vožnju i da poštuju uputstva lica iz pratnje.

Zbog postavljanja inteligentnih transportnih sistema izmijenjen je režim saobraćaja na dionici auto-puta Gradiška–Banjaluka, a za vrijeme izvođenja radova saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu u Vlasenici izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja za vrijeme izgradnje poslovnog objekta, pa se vozačima skreće pažnja da voze opreznije i sporije, te da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Pelagićevo-Gradačac, mjesto Turić Prosjek, aktuelne su povremene obustave saobraćaja od 8.05 do 15.05 časova.

U toku je izgradnja mini hidroelektrane, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Kotor Varoš-Obodnik.

Zbog sanacije klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš-Kneževo, u mjestu Živinice, radnim danima od 7.00 do 17.00 časova dolazi do povremene obustave saobraćaja u trajanju maksimalno pet minuta.

Na regionalnom putu Ukrina-Klupe, u mjestu Šnjegotina u toku je rekonstrukcija puta i 2. mosta, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak,u mjestu Klakar Donji, 8.15 do 15.05 časova radnim danima, dolazi do povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog deminiranja na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, na deminerskom radilištu "MSP Gornji Božinci" od 8.15 do 15.05 časova radnim danima, dolazi do povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Na dijelu regionalnog puta R-459 Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično jednom saobraćajnom trakom, dok se na regionalnom putu Priboj-Lopare, u naseljenom mjestu Priboj, preko mosta na Labuđanskoj rijeci, saobraćaj zbog oštećenja mosta, takođe odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na spoju auto-puta Banjaluka-Doboj i magistralnog puta Johovac-Rudanka, izmjenjen je režim odvijanja saobraćaja na navedenom magistralnom putu.

Na istom magistralnom putu, ali na dionici Modriča jedan-Vukosavlje/Jakeš/-Podnovlje-Šešlije-Johovac-Rudanka-Doboj-granica Republike Srpske/FBiH /Karuše/, zbog rehabilitacije kolovoza, biće izmjenjen režim odvijanja saobraćaja.

U toku je izgradnja mini hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na magistralnom putu na dionici Krupac-granica Republike Srpske /Bogatići/, na teritoriji opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka. U toku su i radovi na regionalnom putu dionica Šekovići-Caparde, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom kolovoznom trakom.

Na regionalnom putu R-458 Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima Vinac /Jajce-Donji Vakuf/ i Jasen /Prozor-Jablanica/, a vozila saobraćaju obilaznicama oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Rajlovac, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )