FOTO: null

Kolovozi su jutros na putevima Republike Srpske mjestimično vlažni, dok se u Semberiji, zbog slabije kiše, vozi po mokrim i klizavim kolovozima.

U kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim časovima mjestimično ima magle, posebno na području Doboja i Foče, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Jednom kolovoznom trakom od 7.00 do 18.00 časova saobraćaj se odvija na dionici magistralnog pravca entitetska granica /Otoka/ - Novi Grad jedan, na dionici magistralnog puta Čelinac - Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš, gdje je u toku rekonstrukcija i sanacija vodovodne i kanalizacione mreže, kao i na magistralnom putu u blizini graničnog prelaza Rača zbog rekonstrukcije savskog nasipa.

Zbog izgradnje obilaznice i na dionici magistralnog puta Karanovac - Crna Rijeka, u mjestu Bočac, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Ugljevička Obrijež - Stari Ugljevik i na regionalnom pravcu Ugljevik - Glavičice u Ugljeviku, saobraćaj se odvija usporeno, uz povremene obustave.

U toku je sanacija oštećenja kolovoza na dionici magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Polje, zbog čega su aktivne obustave saobraćaja više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta. Na ovoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila duža od osam metara.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji auto-puta Banjaluka - Doboj, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne svaki puni čas, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska na teren vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan - Prnjavor u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši - Prnjavor.

U toku je izgradnja saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor - Doboj, dionica Gornja Vijaka dva - Razboj, u mjestu Dragalovci. Režim potpune obustave saobraćaja traje najviše 45 minuta, a biće aktivan u periodima smanjenog intenziteta saobraćaja.

Za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i autobuse teže od pet tona zabranjen je saobraćaj na regionalnom putu Bratunac tri - Drinjača radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju jer je usljed prošlogodišnjih poplava došlo do urušavanja desne bankine i dijela saobraćajne trake do rijeke Drine.

Saobraćaj se na većini putnih pravaca u Federaciji BiH odvija po mjestimično mokrom kolovozu.

Zbog sanacije, obustavljen je saobraćaj za vozila preko sedam tona na sjevernom ulazu u Mostar, na dijelu od Zalika do Narodnog pozorišta, a alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je južni ulaz u grad.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama na kojima se izvodi sanacija, a posebno na putnim pravcima Jajce - Banjaluka, Konjic - Jablanica, Kaonik - Kiseljak, Čapljina - Stolac i Doboj - Gračanica.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih čekanja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )