FOTO: null

Republiku Srpsku i Federaciju BiH danas očekuje pretežno sunčano vrijeme sa dnevnom temperaturom do 38 stepeni Celzijusovih, a samo na jugozapadu postoji mogućnost za pljuskove i grmljavinu.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je na visok indeks sunčevog ultraljubičastog zračenja i veliku opasnost od izbijanja požara.

Tokom dana preovladavaće sunčano i toplo, a na jugu i sjeveru vruće uz umjeren razvoj dnevne oblačnosti. To će u poslijepodnevnim časovima na jugozapadu usloviti rijetke pljuskove i grmljavinu. Prema večeri po koji pljusak može biti i u Hercegovini.

Duvaće uglavnom slab sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na jugu do umjerena bura.

Najviša dnevna temeperatura od 31 do 36, na jugu Hercegovine i ponegdje na sjeveru oko 38 stepeni Celzijusovih.

Prema izvještaju Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava pretežno vedro vrijeme.

Hercegovina je o ovog jutra najtoplija sa 27 stepeni Celzijusovih, koliko je u 8.00 časova izmjereno u Mostaru, Neumu i Trebinju.

U Doboju, Srpcu, Bileći, Gradačcu izmjerena su 23 stepena, u Banjaluci, Bijeljini, Prijedoru 22, u Tuzli, Zvorniku 21, u Višegradu, Kalinoviku, Novom Gradu, Mrkonjić Gradu, Bihaću, Sanskom Mostu 20, u Livnu, Srebrenici, Zenici 19, u Sarajevu, Goraždu, Kupresu 18 stepeni Celzijusovih.

Na Han Pijesku, Čemernu, Ivan-sedlu, u Foči, Driniću, Rudom bilo je 17 stepeni, na Sokocu i Bugojnu 16, u Istočnom Drvaru 15, a na Bjelašnici 14 stepeni Celzijusovih.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )