FOTO: null

Predsjedništvo PDP-a potvrdilo je na današnjoj sjednici u Bijeljini opredjeljenje ove partije za očuvanje dejtonske BiH i njenog dvoentitetskog uređenja.

"Odbacujemo sve inicijative i sve moguće ideje o nekakvom prekomponovanju BiH i smatramo da svako mijenjanje i svaka ideja koja sada dolazi, a govori o nekakvim dramatičnim promjenama Ustava, nije dobra i ne ide u korist ni Republike Srpske ni BiH", rekao je generalni sekretar PDP-a Igor Crnadak novinarima.

On je rekao da PDP odbacuje kritike koje dolaze od SNSD-a u vezi s tim i poručio da im ne trabaju lekcije o tome kako se brani Republika Srpska i šta je patriotizam.

"PDP i Savez za promjene u Sarajevu ostaju na pozicijama odbrane Republike Srpske kroz njeno ekonomsko jačanje, kroz zaštitu njenog ustavno-pravnog položaja i kroz konačni obračun sa korupcijom", kaže Crnadak. On je dodao da je Predsjedništvo PDP-a podržalo danas i inicijativu o formiranju nove skupštinske većine u Republici Srpskoj koju vodi Savez za promjene kao grupa opozicionih partija.

"Učestvovaćemo u tome aktivno i uvjereni smo da će ovaj proces završiti tako što će Republika Srpska dobiti novu skupštinsku većinu i novu vladu", rekao je Crnadak.

Generalni sekretar PDP-a je naveo da se nastavljaju pripreme za sabor partije početkom oktobra, dodavši da je na današnjoj sjednici u Bijeljini izabrano i novo rukovodstvo Savjeta mladih PDP-a u Republici Srpskoj.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )