FOTO: null

Obavještajno-bezbjednosna agencija, uz podršku Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, prati i prisluškuje zvaničnike Republike Srpske, što je u posljednje vrijeme primjećeno na nekoliko lokacija širom Republike Srpske, saznaje portal opcija.net.

Izvor portala opcija.net otkriva da se sve radi po nalogu Osmana Mehmedagića Osmice, direktora OBA BiH, uz prećutnu podršku i resurse koje mu daje na raspolaganje Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Prema povjerljivoj dokumentaciji bezbjednosnih službi u BiH, koja je u posjedu ovog portala, vozilo OBA BiH za koje postoje saznanja da se koristi za praćenje i prisluškivanje zvaničnika Republike Srpske više puta je primjećeno u blizini Administrativnog centra Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, ali i na drugim lokacijama širom Srpske.

O tome svjedoči i fotografija koju objavljuje portal opcija.net, a na kojoj je automobil marke BMW, registarskih oznaka Ј39-E-856, koje je u vlasništu OBA BiH, koji se nalazio u blizini istitucija Srpske. Međutim, to vozilo koje se koristi za takve tipove akcija, zloupotrebljava oznake Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH, kako bi neometano moglo biti na lokacijama kakva je Administrativni centar Vlade Srpske u Istočnom Sarajevu, gdje su smješteni pojedini zvaničnici Republike Srpske u institucijama Srpske, institucijama BiH, pa i sam srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji u toj zgradi ima svoj kabinet.

- Dakle, Osmica je u koordinaciji sa Vilićem osmislio akciju u okviru koje bi se službenici OBA BiH sa oznakama Direkcije za koordinaciju policijskih tijela mogli laše infiltrirati u blizini zgrada institucija Republike Srpske, pa i samih zvaničnika Republike Srpske. Pored toga, kretanje ovog vozila je, zahvaljujući dobro razvijenim sistemima video nadzora širom Republike Srpske, otkriveno u blizini zvaničnika Srpske, odnosno prolazi određenim lokacijama nakon prolaska vozila sa zvaničnicima. Takođe, naš izvor otkriva i da je, zahvaljujući tim sistemima koji očigledno imaju moć da sprečavaju razne vrste zloupotreba na putevima, pomenuto vozilo više puta evidentirano na putevima širom Republike Srpske, ali i u samim gradovima na teritoriji Srpske, sa ciljem da prate kretanja zvaničnika Srpske - ističe se u tekstu.

Sada se postavlja logično pitanje – šta vozilo registrovano na OBA BiH traži u blizini zgrada institucija Republike Srpske, odnosno u blizini zvaničnika Republike Srpske i kakve su namjere onih koji osmišljavaju takve akcije, kao i za šta žele da iskoriste saznanja koja u tim akcijama pokušavaju da prikupe?, naglašava se u tekstu portala opcija.net.

Ono što je posebno interesantno u svemu tome je činjenica da Osmica i Vilić koriste resurse agencija kojima rukovode na praćenje i prisluškivanje zvaničnika Republike Srpske, a kroz BiH im paradiraju stotine ilegalnih migranata, džihadista, niču paradžemati i vehabijske zajednice, što sve skupa predstavlja ozbiljnu prijetnju za bezbjednost BiH, ali to pomenutom dvojcu očigledno nije interesantno niti se obaziru na te prijetnje, iako bi im to trebao biti primarni zadatak, zaključuje se u tekstu portala opcija.net.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )