FOTO: null

FK Radnik Bijeljina će na utakmici protiv FK BORAC Banjaluka biti domaćin Omladini MZ Ledinci Bijeljina.

Mladi MZ Ledinci u Bijeljini izdvojili su se u toku prošle godine svojim angažovanjem na poboljšanju uslova za omladinu u toj mjesnoj zajednici, najvećoj u gradu.

Oni su najprije pokrenuli inicijativu za uređenje sportskog igrališta u svom komšiluku, a nakon toga su uredili i zapušteni park u tom dijelu grada, koji je sada postao centar socijalnog života za mlade i nešto starije sugrađane.

Pored dijela koji su učinili za svoju kraj, mladi iz ove MZ su u toku ove godine osmislili i proveli niz akcija humanitranog karaktera, kao što su prikupljanje knjiga za zatvorsku biblioteku u Bijeljini, humanitarnu projekciju filma "Enklava" sa koje je prihod usmjeren Udruženju "Drugačiji svijet" koje brine o djeci oboljeloj od autizma, a u poslednjoj akciji ovih posvećenih tinejdžera sa nazivom "Budimo ljudi" sakupljani su paketi pomoći koji su uručeni socijalno ugroženim porodicama na teritoriji Grada.

Slogan ovih mladih ljudi je "budi promjena koju želiš da vidiš", a naš klub promocijom društvenih vrlina želi biti dio te promjene. Takođe, isticanjem ovakvih primjera želimo podstaći na aktivnost mlade i iz drugih dijelova grada da učine neko dobro djelo za sebe i sve koje ih okružuju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )