FOTO: null

U Bijeljini je od danas počela sa radom Kancelarija ombudsmana, u organizaciji institucije Ombudsmana za ljudska prava BiH, a uz podršku OEBS-a i Gradske uprave, što će unaprijediti zaštitu ljudskih prava u ovom Gradu.

- Kancelarijski dani Ombudsmana će biti organizovani u prostorijama Centra za kulturu, koje je obezbjedila Gradska uprava. Građani će moći da dođu dva puta mjesečno, svakog prvog i trećeg utorka u mjesecu, počevši od danas, a radno vrijeme će biti od 11:00 do 16:00 časova. Građani koji smatraju da su njihova prava ugrožena imaće mogućnost da predaju žalbu i da zatraže pomoć od Ombudsmana - najavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Ombudsman za ljudska prava Jasminka DŽumhur istakla je da će ova institucija doprinijeti zaštiti ljudskih prava.

-Uposlenici institucije Ombudsmana će boraviti u Bijeljini  da bi razgovarali sa građanima o njihovim žalbama protiv institucija vlasti.  Bijeljinci će moći da podnesu žalbe ne samo na rad gradskih vlasti, nego i republičkih, kao što su pitanja vezana za pravosuđe,  penzije ili pristup zdravstvenoj zaštiti - pojasnila je DŽumhurova. 

Ombudsman za ljudska prava LJubinko Mitrović istakao je da osim istrage  po žalbi stranke ili  prema službenoj dužnosti, Ombudsman djeluje i na osnovu saznanja iz pisanja ili emitovanja medija. 

Šef Misije OEBS-a u Bosni i Hercegovini, ambasador DŽonatan Mur naveo je da je Bijeljina Grad koji se ubrzano razvija, zahvaljujući gradonačelniku i Gradskoj upravi, te da će institucija Ombudsmana značajno doprinijeti zaštiti ljudskih prava.

Rad institucije Ombudsmana po žalbi je besplatan i ne zahtjeva pomoć savjetnika ili advokata, a žalba ovoj instituciji ili njena intervencija neće proizvesti bilo kakve krivične, disciplinske ili druge sankcije za podnosioca žalbe.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )