FOTO: null

Sportsko ribolovno društvo Riba iz Bijeljine organizovalo je danas Pionirsko prvenstvo Semberije u pecanju ribe udicom na plovak na kojem je učestvovalo 29 djevojčica i dječaka uzrasta do 14 godina.

Predsjednik društva Miodrag Đukić uručio je svim učesnicima diplome, kačkete i ribarske dozvole za ovu sezonu, a tri prvoplasirana takmičara dobili su medalje i ribarski pribor. 

Pobjednik Pionirskog prvenstva je jedanaestogodišnja Rada Milovanović, a najmlađi učesnik takmičenja je šestogodišnji Nikola Prodanović. 

Takmičenje je održano na gradskom kanalu Dašnica, a ulov je uglavnom takozvana bijela riba. 

Sportsko ribolovno društvo "Riba" iz Bijeljine okuplja 700 članova sa plaćenim ribarskim dozvolama, među kojima je i stotinjak djece do 14 godina. 

Semberija je bogata vodenim resursima, od velikih rijeka Drine i Save, rječica Janja i Lukavac, do gradskog kanala Dašnica i brojnih vještačkih jezera, takozvanih šljunkara. 

Ove vode bogate su ribom šaran, smuđ i štuka, a Đukić kaže da su posljednji trofejni primjerak šarana od 22 kilograma ulovljen prošle godine na Savi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )