FOTO: cafe.ba

BIJELJINA - Na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini juče je održana radionica o temi "Učitelj u Pelagićevo vrijeme i u modernom dobu", u okviru višegodišnjeg projekta koji nosi naziv "Dani Vase Pelagića".

Pedagoški fakultet u Bijeljini je prije tri godine pokrenuo okupljanje pedagoških radnika Republike Srpske i Srbije u okviru navedenog projekta, a tema današnjeg susreta temeljila se na uviđanju sličnosti i razlika između učiteljskog poziva u prošlosti i danas, saopšteno je iz Fakulteta. 

"Pokušali smo da utvrdimo na kakve su poteškoće nailazili prosvjetni radnici u Pelagićevo vrijeme, a pred kakvim izazovima se nalaze moderni učitelji, ističući istovremeno i prednosti koje je svako od tih doba nosilo sa sobom", navodi se u saopštenju. 

U okviru plenarnih izlaganja, učesnicima su se danas obratili rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Stevo Pašalić i dekan Pedagoškog fakulteta Dalibor Stević. 

Obojica su istakli važnost ovakvih projekata za unapređenje i promociju interkulturnih vrijednosti mladih Srpske i Srbije kroz njihov zajednički angažman u istraživačkim projektima manjeg obima. 

"Ovakvim aktivnostima Pedagoški fakultet u Bijeljini je prepoznat kao važan činilac u očuvanju i njegovanju tradicije srpske kulturnne i pedagoške misli. Važnost ove manifestacije i projekta Pedagoškog fakulteta prepoznalo je i Ministarstvo kulture i informisanja Srbije koje je i glavni pokrovitelj i sufinansijer današnjih aktivnosti", navodi se u saopštenju. 

U realizaciji radionica učestvovao je veliki broj nastavnika iz Republike Srpske i Srbije. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )