FOTO: null

KMF Ugljevik, uz podršku Opštine Ugljevik, organizovao je juče, 08.avgusta, sportsku manifestaciju pod nazivom “Ugljevik trenira”.

Manifestacija “Ugljevik trenira”, u okviru koje je održana i “ Prva ulična trka”, započela  je juče u Ugljeviku, zajedničkim fitnes treningom na otvorenom. Zatim je uslijedila “Trka cicibana” na 100 m, a nakon nje i  “Trka pionira” na 200 m. Prvoplasirani u trci “cicibana” bio je Andrej Đorđić, dok je prvo mjesto u trci “pionira” osvojio Bojan Jović.

Šetnjom kroz Ugljevik u kojoj je učestvovalo preko 300 građana Ugljevika, zajedno sa učesnicima ovog velikog sportskog dešavanja, Ugljevičani su pokazali veliko interesovanje za sportska dešavanja  ovog tipa i sportski duh po kojem su prepoznatljivi.

Najznačajnija i najzanimljivija “Trka seniora” startovala je od 19 časova, na kojoj je učestvovalo 110 takmičara iz regiona, a trku je otvorio načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić. Maršuta trke je bila kroz centar Ugljevika, nastavljajući dalje prema termoelektrani, kraj industrijske zone, pa ponovo.kroz centar grada. Napravljena su  dva kruga u ukupnoj dužini od 10 km. Iako je održana po izrazito toplom vremenu, trka je protekla bez većih problema, tako da su brojni učesnici ove trke  uspješno stigli do svog cilja.

U muškoj konkurenciji u “Trci seniora “ prvo mjesto zauzeo je Osman Junuzović reprezentativac BiH  iz Tuzle, 2. mjesto pripalo je Milošu Mitroviću, dok je treći bio .Miloš Segedi. U ženskoj konkurenciji prva je bila Ana Subotić, druga Biljana Cvijanović, dok je treća bila Danijela Barać.

Nagrade za prva tri  mjesta su bile 300, 200 i 100 konvertibilnih maraka.

“Sadržajna manifestacija je planirana nekoliko meseci, odziv je odličan. Zadovoljstvo je još veće jer su nas podržala eminentna imena reprezentativaca Srbije i BiH, izjavio je prof Mladen Stevanović, ispred organizatora sportske manifestacije“Ugljevik trenira”.

Trka je imala i humanitarni karakter, jer su prikupljena novčana  sredstva namijenjena za liječenje osamnaestogodišnjeg  Miće Gavrića iz Ugljevika  koji boluje od cerebralne paralize.

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )