FOTO: null

U Bijeljini je danas održana stručna rasprava povodom razmatranja prednacrta planskog dokumenta – regulacioni plan „Centar grada“.

Javnoj raspravi prisustvovao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, predstavnici nadležnog gradskog Odjeljenja, članovi Savjeta imenovanog odlukom Skupštine Grada za nadzor realizacije ovog plana i predstavnici gradskih institucija koje su zakonom određene da daju prijedloge i inicijative za izradu novog regulacionog plana.

- Bijeljinska Skupština je u decembru donijela odluku o pristupanju izradi regulacionog plana „Centar grada", kao i izmjeni plana parcelacije regulacionog plana „Hase Brijesnica". Nakon sprovođenja javnog uvida, u smislu obavještavanja javnosti, prikupili smo oko 70 različitih inicijativa, nakon čega se krenulo u stručnu analizu i izradu prednacrta plana. Nakon izrade prednacrta, sva predložena rješenja su upućena svim institucijama definisanim zakonom da daju svoje izjašnjenje - istakao je načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Miladin Rakić.

On je poručio da je ovo plan koji se kontinuirano donosi u proteklih 20 godina.

- Mi smo dužni da prilikom donošenja bilo kog novog plana vodimo računa o svim objektima koji su u međuvremenu izgrađeni i dozvolama za njihovu gradnju. Trudićemo se da ispunimo sve zahtjeve i inicijative koje su nam upućene za izradu novog regulacionog plana, u skladu sa zakonom. Ono što se uglavnom zahtjeva jeste da se dobiju veći gabariti i spratnost, ali mi moramo poštovati propise - naglasio je Rakić i najavio da će u centru Bijeljine biti izgrađen još jedan kružni tok - kod parka.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je da postoji problem oko nedostatka parking prostora u centru Grada, te da se traži način da se ovaj problem otkloni.

- Razgovarao sam sa ministrom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenkom Golić i sa predstavnicima Ustavnog suda, da bi se formirao tim stručnjaka koji bi riješio problem nedostatka parking mjesta. Kada se pronađe odgovarajuće rješenje za parkiranje u Bijeljini, onda će to biti model i za čitavu Republiku Srpsku, jer je naš Grad postao primjer u regionu za razvoj i izgled Grada - poručio je Mićić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )