FOTO: null

Danas, 6. septembra, održan je Prvi polumaraton Etno selo “Stanišić” 2015. u organizaciji Atletsko- rekreativnog kluba "Akademac" iz Bijeljine.

Polumaratonska trka odvijala se na stazi dugoj 21 km, od Etno sela “Stanišić” do centra grada Bijeljine i nazad. U okviru maratonskih aktivnosti održana je i “Trka zadovoljstva” građana, na stazi u dužini od 6 km.

U okviru ove manifestacije organizovano je i 6 kraćih atletskih trka za kategorije 2., 3. i 4. razred , 5. i 6. razred, kao i 7., 8., i 9. razred djece osnovnoškolskog uzrasta.

Najuspješniji učesnici, sa plasmanima od 1. do 3.mjesta, nagrađeni su prigodnim robnim i novčanim nagradama.

Pobjednici u ukupnoj kategoriji polumaratonske trke za  muškarce je sledeći: prvo mjesto osvojio je  Kristijan Stošić (Srbija) sa vremenom 1:13:04, drugu poziciju zauzeo je Miloš Milosavljević (Srbija) sa prolaznim vremenom1:14:03, a trećeplasirani je bio Ivan Miškeljin (Srbija) sa rezultatom 1:14:11. 

U takmičarskoj kategoriji polumaratonske trke za žene I mjesto zauzela je  Rahima Zukić (BiH) sa vremenom 1:25:02 , II mjesto osvojila je Mariana Čegar Lukić (Srbija) sa vremenom 1:25:57, dok se na trećoj poziciji našla  Aleksandra  Marinkov iz Srbije sa vremenom 1:28:15 .

Odziv učesnika je bio zadovoljavajuci i učešće je uzelo 200 maratonaca , 60 učesnika Trke zadovoljstva gradjana i oko 100 učesnika osnovnih škola, kaže za InfoBijeljina Slaviša Đorđić iz organizacije Atletsko- rekreativnog  kluba " Akademac ".

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )