FOTO: null

U Srednjoškolskom centru "Đuro Radmanović" u Novom Gradu danas je održan okrugli sto o temi "Inovativni način rješavanja problema zaštite okoline volonterskim radom mladih".

Predstavnici Savjeta učenika škole "Đuro Radmanović" predstavili su rezultate ankete provedene o aktuelnim problemima mladih, kao i prijedlog rješenja, a predstavljen je inovativni način rješavanja problema volonetrskim radom.

Predsjednik Savjeta učenika Strahinja Novaković rekao je da je grupa učenika pripremila program uređenja "zelenog kutka" u dvorištu škole.

"Želimo da uključimo učenike da shvate značaj ekologije i da ih podstaknemo na volonterski rad", rekao je on.

Učenici su prethodno učestvovali na trening kampu u Prijedoru gdje su naučili kako da napišu projekat i privuku donatore.

Za uređenje "zelenog kutka" potrebna su sredstva od 400 KM, a polovinu iznosa im je obezbijedilo Udruženje građana "Don" iz Prijedora u okviru projekta "Aktivni mladi za bolju budućnost".

Koordinator Projekta Nataša Čavka kaže da su uključeni učenici četiri škole iz Novog Grada, Prijedora, Sanskog Mosta i Bihaća i svi rade na uređenju školskog dvorišta.

"Danas održani okrugli sto je jedna od aktivnosti nakon čega slijedi volonterska aktivnost i na kraju predstavljanje rezultata", izjavila je ona.

Projekat "Aktivni mladi za bolju budućnost" dio je projekta "Dijalog za budućnost" koji realizuju UNDP, UNICEF i UNESKO u partnerstvu sa Predsjedništvom BiH, a finansira se sredstvima Fonda UN za izgradnju mira.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )