FOTO: null

Srpsko kulturno-umjetničko društvo /SKUD/ "Semberija" održalo je večeras u Bijeljini tradicionalni godišnji koncert kao poklon gradu.

Na koncertu su se predstavili dječiji, mješoviti i prvi izvođački ansambl, etno-vokalna grupa, narodni orkestar i baletska grupa, koji djeluju u okviru SKUD "Semberija". 

Publika je imala priliku da uživa u folklornom spektaklu, a građani su ovacijama pozivali učesnike da nastave sa programom. 

Ovo kulturno-umjetničko društvo već šest decenija, posebno folklorna sekcija, diže publiku na noge i dobija ovacije širom Semberije, Balkana i Evrope. 

Društvo broji između 400 i 450 članova aktivnih u nekoliko sekcija, ali je tradicionalno najbrojnija i najbolja folklorna sekcija, koja se sastoji od šest ansambala. 

Ona je organizovana u školi folklora, koja ima šest starosnih kategorija -početnici, pripremni dječiji ansambl, prvi dječiji ansambl, pripremni omladinski, prvi izvođački ansambl i kategorija odraslih koji se prvi put uključuju u folklorne aktivnosti. 

Foklornu sekciju čine mladi igrači od sedam do 35 godina. 

SKUD "Semberija" postoji već šest decenija tokom kojih je osvojila mnogo prestižnih nagrada i priznanja iz oblasti tradicionalne kulture, kako na domaćim, tako i na stranim takmičenjima. 

Ovo kulturno-umjetničko društvo ima i aktivne pjevačke grupe - žensku vokalnu grupu SKUD-a Semberija /omladinci/, zatim izvornu mušku pjevačku grupu, izvornu žensku pjevačku grupu, te pjevače soliste. U okviru SKUD-a djeluje i Narodni orkestar koji je u uzlaznoj liniji, a sastavljen je od mladih zaljubljenika u muziku. 

U SKUD "Semberija" od jeseni 2013. godine djeluju još dvije nove sekcije, a to su foto i tkačka sekcija. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )