FOTO: RTRS

Vlada Republike Srpske usvojila je danas Informaciju o realizaciji Posebnog programa subvencionisanja kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove u Republici Srpskoj u 2020. godini.

U Informaciji se navodi da je Ministarstvo porodice, omladine i sporta raspisalo konkurs za izbor korisnika subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove od 25. septembra do 25. oktobra, na kojem je bilo 550 zahtjeva, od čega je odobreno 500.

Poseban program subvencionisanja kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove realizuje se od 2008. godine, a ukupan broj dodijeljenih subvencija od početka realizacije ovog programa, uključujući i posljednji raspisani konkurs, iznosi 4.348.

Od 2008. godine, pa do kraja 2020. godine na ovaj program će biti utrošeno oko 13.300.000 KM, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Program subvencionisanja kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove obuhvata subvencionisanje stambenih kredita dobijenih pod povoljnijim uslovima i mladim ljudima pomaže da riješe stambeno pitanje, kao prioritetno pitanje u nastavku njihovih života, osnivanje i razvoj zdrave porodice, kao i povećanje nataliteta i ostanak mladih u Republici Srpskoj.

Na današnjoj sjednici Vlada je dala saglasnost na Prijedlog rebalansa Finansijskog plana-budžeta Fonda zdravstvenog osiguranja za 2020. godinu.

Vlada se upoznala o Informaciji o objavljenom Izvještaju o BiH za 2020. godinu, te zadužila republičke organe uprave da u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije i međunarodnu saradnju, a s ciljem zaštite ustavnih nadležnosti Republike Srpske, nastave aktivnosti koje se odnose na proces evropskih integracija.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )