FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA - Skupština grada Bijeljina usvojila je danas odluku o kupovini zemljišta za izgradnju javne garaže na lokaciji kod raskrsnice ulica 27. Marta, Nikole Tesle i Srpske vojske, odnosno kod "Bleda", kao i odluku o plaćanju građevinske rente na deset mjesečnih rata.

Predjednik Skupštine grada Bijeljina Slaviša Marković rekao je novinarima nakon sjednice da je grad postigao dogovor sa vlasnikom parcele o kupovini zemljišta kako bi se privela namjeni planska dokumentacija koja tu predviđa javnu garažu.

"Očekujemo da isti dogovor postignemo sa još dvojicom vlasnika parcela na ovoj lokaciji, kako bismo naredne godine počeli izgradnju garaže koja bi u velikoj mjeri riješila problem parkiranja u Bijeljini", rekao je Marković.

On je naveo da je usvojena i najavljena odluka o olakšicama za građevinske investitore kojom je predviđeno da se građevinska renta plaća u deset mjesečnih rata.

"Oni koji nisu u mogućnosti da rentu plate odjednom, da bi dobili građevinsku dozvolu plaćanje će moći izvršiti na rate, bez obzira kada podnesu zahtjev. Ranija odluka je bila vezana za fiskalnu godinu koja se završavala sa 31. decembrom i to je bio krajnji rok za plaćanje cijelog iznosa. Sada će, bez obzira kada kalendarski podnesu zahtjev, investitori imati deset mjeseci za izmirenje rente", naglasio je Marković.

Na osnovu odluke Vlade Republike Srpske o proglašenju opšteg interesa za izgradnju sportsko-rekreativnog kompleksa FK "Radnik", Skupština grada Bijeljina donijela je odluku o pribavljanju bankarskih garancija za eksproprijaciju zemljišta na kojem će biti građena istočna tribina Gradskog stadiona sa pratećim sadržajima, kao i nekoliko pomoćnih terena.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )