FOTO: null

Srpska policija od ovog trenutka na svim graničnim prelazima neće dozvoljavati ulazak hrvatske robe i teretnih vozila u državu, kaže Nebojša Stefanović.

Nebojša Stefanović je rekao na Batrovcima da Hrvatska nije ispunila zahtjeve i da ekonomskom agresijom nanosi štetu privrednicima obije zemlje.

Srbija je, kako kaže, primorana da uvede kontramjere. "Nismo zadovoljni time, nismo srećni, ali to su mere kojima štitimo svoju državnost", poručio je Stefanović.

"Od ovog trenutka policija Srbije neće dozvoliti ulazak u Srbiju na svim graničnim prelazima nijednom teretnom vozilu sa hrvatskom robom, bez obzira na to da li su vozila iz Republike Hrvatske ili neke treće zemlje. Odmah počinje primena. Pored ovoga, vlada odlučuje od drugim potezima", rekao je Stefanović.

Stefanović je rekao da se Hrvatska i dalje ponaša neodgovorno i da Srbija nije zaslužila takvo ponašanje.

Rekao je i da je preko Srbije prešlo neuporedivo više migranata nego preko Hrvatske i da su oni registrovani a podaci se razmjenjuju sa partnerima iz EU.

"I danas Srbija ne kuka već traži sveobuhvatno rešenje", kaže Stefanović.

Podsjetio je da Srbija nije odgovarala na uvrede "ni na priče o orlovima i muvama", već je sve vreme pokušavala da nađe riješenje za krizu.

"Nažalost, ne postoji sluh u hrvatskoj vladi da shvati da će ovakvo ponašanje naneti štetu privrednicima", naveo je ministar.

Kako je rekao, Srbije je spremna za postizanje riješenja, i premijer Vučić je spreman da u svakom trenutku zakaže sjednicu Vlade da se mjere promjene.

Rekao je i da Srbija jedino traži ono što su tražili Johanes Han i Federika Mogerini, a to je otvaranje granica za robe, prije svega za ljude koji se nalaze u koloni kamiona, pošto ti ljudi nemaju bilo kakve veze sa migrantima.

Ponovio je da će Vlada razmotriti i ostale mjere.

"Ovo su sada sasvim dovoljne mere kao odgovor na ekonomsku agresiju protiv naše zemlje", rekao je ministar i poručio da se nada da će biti moguće da se mere uskoro povuku.

Istakao je i da putnički saobraćaj potpuno normalno funkcioniše.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )