FOTO: null

Čovek je za nešto više od 100 godina sagorevanja fosilnih goriva i rasprostranjene industrije izazvao teške posledice. Naučnici ističu da bi zbog globalnog zagrevanja naredno ledeno doba moglo da bude odloženo za 50.000 do 100.000 godina.

Nemački naučnici smatraju da se poslednjih osam ledenih doba mogu objasniti kroz odnos količine Sunčevog zračenja i koncentracije ugljen-dioksida u atmosferi.

„Što se ljudske snage tiče, glavna lekcija je da smo sa jednim vekom sagorevanja fosilnih goriva uticali na klimu u sledećih 50.000 do 100.000 godina“, istakao je za Si-En-En Andrej Ganopolski sa Instituta za istraživanje klimatskih promena u Potsdamu.

Prošla ledena doba oblikovala su planetu, a plodno tlo koje imamo dugujemo poslednjem ledenom dobu tokom kog su oblikovani današnji predeli.

U svom istraživanju koristili su modele potrebne da planeta uđe u sledeće ledeno doba i otkrili da je Zemlja u pravom položaju u odnosu na Sunce, ali da je nivo ugljen-dioksida previsok

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )