FOTO: novosti.rs

Banjalučki Okružni sud odložio je po treći put Suđenje Slavici Injac, optuženoj za organizovani kriminal i zloupotrebu položaja u predmetu „Bobar banka“, jer je član sudskog vijeća tražio da bude zamjenjen.

Suđenje bivšoj direktorki Agencije za bankarstvo Republike Srpske Slavici Injac, optuženoj za organizovani kriminal i zloupotrebu položaja u predmetu "Bobar banka", banjalučki Okružni sud ponovo je odložio, i to treći put. Novo odlaganje, posle 13 mjeseci čekanja, izazvalo je neispunjavanje procesnih uslova, budući da je Blagoje Dragosavljević, jedan od tri člana sudskog vijeća, tražio da bude zamijenjen.

- Tražio je zamjenu zato što je imenovan na krivični referat. O njegovom zahtjevu biće brzo odlučeno i zato ročište moramo odgoditi - rekao je predsednik sudskog vijeća Branimir Jukić.

Prije toga, Jukić je izazvao prve varnice na relaciji Tužilaštvo - odbrana, kada je po ulasku u sudnicu upitao: "Ko je ovde optuženi?"

Slavica Injac je uljudno odgovorila da je to ona, da bi njen advokat Vlado Adamović dobacio: "Ne izgleda tako, ali jeste." To se nije dopalo republičkom tužiocu Snježani Petković, koja je odbrusila: "A kako to izgledaju optuženi?"

Petkovićeva je u sudnici navela da je optužnica protiv Injčeve obimna, te da ima 60 stranica samo do obrazloženja. Pojasnila je da je predviđeno saslušanje 60 svjedoka i tri vještaka, kao i da postoji veliki broj materijalnih dokaza, za koje smatra da treba da budu izvedeni.

Advokat Adamović najavio da će tražiti izuzeće, odnosno selekciju dokaza.

OPTUŽNICA ZA ZLOUPOTREBU

Slavica Injac uhapšena je u martu 2016. godine u akciji "Lavina". Godinu kasnije, Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu protiv nje i još 15 osoba. Svima je na teret stavljeno da su finansijskim kriminalom i zloupotrebama oštetili građane, preduzeća i pravne subjekte za 122,5 miliona maraka, te doveli do propasti Bobar banku.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )