FOTO: pixabay

Ljetna sezona je uveliko počela. Juli i avgust su mjeseci kada se najčešće ide na more, ili je barem tako prije bilo. Zbog teške ekonomske situacije koja vlada sve više Sarajlija odlučuje se na kratke odmore. Kako su nam sagovornici rekli, “skoknu do Neuma”.

Mnogo je i onih koji i ne pomišljaju na ljetovanje jer im to finansije ne dozvoljavaju, pa su odlazak na more izbacili iz svojih planova.

– Gdje ću otići, ovdje sam, ne mičem se. Ne idem na more više, a išao sam. Sastalo se tu više stvari, ali uglavnom ne idem – rekao je jedan Sarajlija.


Ranije su ljudi odlazili na more po 10 ili 20 dana, a danas od plate ili penzije jedva da izdvoje novca i za produženi vikend na nekoj plaži. Mada penzioneri sebi naprave ugođaj i u hladovini svog doma, a predveče, kad zahladi, na balkonu.
– Malo hlada naveče, otvorim prozore i uživam u svom cvijeću, eto tako ljetujem – rekla nam je Biba.

Zamjena za more može biti i ugodna šetnja po planinama ili kupanje u jezerima i bazenima.

– Malo odem do Tuzle, na Panonska jezera. Malo odem i do Ilidže i tako. Jedan od glavnih razloga su finansije, ali imamo mi i u Bosni lijepih mjesta za ljetovanje – kaže Husein.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )