FOTO: null

Izvještaj o radu Gradonačelnika i Gradske uprave za 2015. godinu usvojen je danas u Skupštini Bijeljine. Obrazlažući izvještaj, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je da je u prošloj godini realizovan veliki broj aktivnosti, prije svega da bi se Bi

- Zahvaljujući radu Gradske uprave infrastruktura je vraćena u funkcionalno stanje, kao i objekti koji nisu mogli da se poprave sredstvima od vaučera Fonda solidarnosti Republike Srpske. Najveći broj naših aktivnosti usmjerili smo na to da se zaštitimo od eventualnih novih poplava. Napravljeni su projekti regulacije rijeke Janje i kanala kroz grad. Nastojaćemo da obezbijedimo sredstva da Majevički obodni kanal proširimo, da voda u slučaju novih poplava ne bi opet mogla doći do centra grada - istakao je Mićić.

On je naveo da je i pored teškog stanja zbog oporavka od poplava u prošloj godini održano svih 12 sjednica Skupštine Grada.

- Usvojen je budžet Grada i on je bio u suficitu dva miliona. Prijavljena su 363 nova preduzeća ili zanatske radnje. Zaposleno je 1.500 radnika više nego u 2014. godini - zaključio je gradonačelnik Bijeljine.

On je naveo da je Bijeljina u 2015. godini dobila niz pohvala i priznanja za rad Gradske uprave.

- Najbitnije priznanje je certifikat BFC (Business Friendly Certification) - da smo Grad sa povoljnim poslovnim okruženjem. Želimo da nastavimo da se razvijamo u tom smjeru. U industrijskoj zoni ćemo ponuditi na prodaju zemljište, gdje će zainteresovani investitori moći praviti nova preduzeća, a tako ćemo dobiti i nova radna mjesta - istakao je Mićić.

U 2015. godini realizovan je i niz aktivnosti u okviru projekta izgradnje kanalizacije, da bi prečistač otpadnih voda počeo sa radom, što je realizovano u februaru ove godine. Prošle godine popravljen je i veliki broj puteva u gradskom i seoskom području.

U lokalnom parlamentu između ostalih usvojeni su prijedlozi odluke o odobrenju sredstava iz budžeta Grada za finansiranje proširenja vodovodne mreže, o zajedničkom ulaganju u izgradnju započetog poslovnog objekta Centra za socijalni rad sa Centrom za dnevno zbrinjavanje djece sa posebnim potrebama, kao i informacija o aktivnostima na projektu izgradnje gradske kanalizacije u Bijeljini.

Odbornici su, takođe, usvojili izvještaj o radu Аgrarnog fonda Grada Bijeljina za 2015. godinu, sa programom rada za 2016. godinu, dok na sjednici nije usvojen prijedlog rješenja o razrješenju članova komisije za izbor i imenovanja, kao ni prijedlog rješenja o razriješenju člana nadzornog odbora javnog preduzeća „Vode" Bijeljina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )