FOTO: InfoBijeljina.com

OK Radnik ove godine ima čak tri generacije koje su vicešampioni Republike Srpske, što je dokaz da se u Semberiji ozbiljno radi sa mladim odbojkašima. Bijeljinci ne treba da brinu za budućnost, čak tri omladinske selekcije su ove godine vicešampioni Srpske. U pionirskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji ‘‘plavi‘‘ su stigli do druge pozicije.

- Sa prvom ekipom sam već treću godina. Često sam u startnoj postavi. Igram na mjestu korektora, a sebe za nekoliko godina vidim u reprezentaciji BiH i nekom jakom klubu van ovih prostora, kaže Nikola Drljić koji je i član juniorske selekcije OK Radnik za portal InfoBijeljina.

Zahvaljujući, između ostalog i radu sa mlađim kategorijama, bijeljinski klub je tri puta bio prvak RS, jednom osvajač Kupa. Bijeljinci dva puta bili drugi u Premijer ligi BiH, a učesnici sui evropskih takmičenja – Balkanskog kupa na kojem su osvojili bronzu i Evropskog kupa izazivača.

- Pionirska selekcija je ove godine bila druga. U finalu smo poraženi od Ljubinja Bankom. Slično je bilo i sa kadetskom selekcijom i junorksom. Zadovoljan sam kako sve protiče u Radnik. Naši treneri nam daju određenu minutažu i okviru prvog tima. Nadamo se da će mnogi od nas imati dobre karijere i poslije Radnika, kaže za naš portal Luka Blagojević član pionirske selekcije OK Radnik.

Radnik je uvijek imao većinu igrača koji potiču sa ovih prostora odnosno kako u klubu obično kažu "našu djecu". Istovremeno, veliki broj bijeljinskih odbojkaša su imali uspješne karijere i van ovih prostora.

- Kod nas je odbojka porodična tradicija. Od oca smo naslijedili ljubav prema odbojci, bio je dugo trener ovdje, sada je predsjednik. Moj brat i ja smo tako nastavili očevim stopama, kaže Sergej Manojlović član kadetske selekcije OK Radnik

Dokaz da u ovom klubu godinama unazad kvalitetno rade sa mlađim kategorijama.

- Sa mlađim kategorijama rade tri trenera, Ilija Toholj i Miodrag Milićević, a i ja se povremeno uključujem od kako sam trener prvog tima. Pokušavamo da nađemo nabolja rješenja za te mlade momke. Ono što sada usvoje u tom uzrastu to je i najbitnije za njih. Imamo i veliku podršku Milana Đuričića, trenera iz Srbije, koji savjetodavno pomaže, ponekad i odradi neki trening sa mlađim kategorijama. On ima bogato iskustvo rada u Partizanu, Mladom Radniku, Velikom Gradištu, ističe za portal InfoBijeljina Vladimir Milićević trener OK Radnik.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )