FOTO: srpskainfo.com

Direktor Košarkaške lige Srbije Leon Deleon odbio je žalbu Košarkaškog kluba "Partizan" i registrovao postignuti rezultat na utakmici finala Superlige Srbije, čime je "Crvena zvezda" i zvanično osvojila 20. titulu nacionalnog šampiona.


Iako se u zvaničnom saopštenju Košarkaške lige navodi da su sudije previdjele grešku u koracima koju je napravio košarkaš "Zvezde" Bili Beron pri postizanju pobjedonosnog koša, žalba "Partizana" je odbijena.

Osim toga, "Partizan" je kažnjen sa 102.000 dinara (oko 860 evra) jer je na teren bačen veliki broj sitnih tvrdih predmeta i dvije petarde, kao i što je u publici zapaljena baklja.

Novčane kazne od 12.000 dinara oko 100 evra/ dobili su košarkaši "Partizana" Novica Veličković i "Crvene zvezde" Muhamed Faje, zbog dosuđenih tehničkih grešaka, prenosi RTS.

Zbog negativne ocjene za suđenje (2.0) na četvrtoj finalnoj utakmici plej-ofa sudije Belošević, Obrknežević i Nikolić su po automatizmu kažnjene sa po tri utakmice u tempu delegiranja, a kazne se prenose u sledeću sezonu.

Pobjedom u četvrtom meču finala Superlige Srbije košarkaši "Crvene zvezde" osvojili su sinoć petu uzastopnu titulu državnog prvaka. "Zvezda" je do treće pobjede došla košem Bilija Berona u posljednjoj sekundi, savladavši tako "Partizan" rezultatom od 75:76.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )