FOTO: null

Na Dan policije Republike Srpske pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina odali su počast za 14 policajaca ovog centra koji su poginuli u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Kod spomenika ispred zgrade CJB Bijeljina služen je parastos i položeni su vijenci u prisustvu brojnih sugrađana i zvanica iz političkog i javnog života grada. 

Zamjenik načelnika CJB Bijeljina Jovica Vasilić istakao je da su pouzdanost, čvrstina, odgovornost i profesionalizam obilježili protekle 24 godine rada Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske. 

"Nastojali smo da svim građanima omogućimo miran i bezbjedan život, stvarali povoljniji ambijent u svim oblastima rada policije, a postignuti rezultati obavezuju nas da održimo ovaj nivo bezbjednosti ljudi i imovine i da se još više angažujemo u borbi protiv kriminala, korupcije i terorizma", rekao je Vasilić. 

On je istakao da je policija uspješno obavila sve postavljene zadatke i u njihovom izvršavanju iskazala visok stepen profesionalizma, hrabrosti, požrtvovanosti, humanosti i partiotizma. 

Vasilić je najavio da će u fokusu MUP-a u narednom periodu biti opremanje, obuka i podmlađivanje kadra, kao i prijem policajaca koji su završili Visoku školu unutrašnjih poslova i Policijsku akademiju u Banjaluci. 

Portparol CJB Bijeljina Aleksandra Simojlović rekla je da su, u okviru obilježavanja 24 godine rada MUP Republike Srpske i Dana policije, pripadnici CJB Bijeljina treću godinu uzastopno osvojili prvo mjesto na Policijadi koja je održana u Banjaluci. 

Proteklih dana 130 policajaca u Bijeljini i Zvorniku darovalo je krv, održan je tradicionalni "Dan otvorenih vrata" za djecu školskog i predškolskog uzrasta i pokazna vježba na gradskom trgu koju su izveli pripadnici Jedinice za podršku. 

U CJB Bijeljina organizovani su i prijemi za penzionisane policajce i za porodice poginulih policajaca. 

"Pripadnici CJB Bijeljina nastaviće kvalitetno i uspješno da odgovaraju na savremene bezbjednosne izazove, da štite svoje građane i pružaju im visok stepen bezbjednosti", rekla je Simojlovićeva. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )