FOTO: InfoBijeljina

Bijeljina će do početka ovogodišnje grejne sezone biti u mogućnosti da se grije na gas, najavljeno je na današnjoj konferenciji u Gradskoj upravi.

U projekat izgradnje gasovoda na relaciji Bijeljina-Šepak do sada je investirano oko 30 miliona evra, a izvođač radova je Kompanija „Bijeljina Gas“ u kojoj Grad Bijeljina ima 20 odsto, a kompanija „Novi Sad Gas“, kao strateški partner, 80 odsto vlasništva. 
- Sada imamo sve dozvole i praktično smo na kraju realizacije gasifikacije Bijeljine. Do sada je urađeno oko 300 kilometara mreže u samom centru Grada. Sporna je bila veza između Šepka i Bijeljine, odnosno prsten visokog pritiska, ali smo uspjeli da, zahvaljujući zajedničkoj kompaniji „Bijeljina Gas“obezbijedimo sredstva za eksproprijaciju - istakao je Mićić, dodajući da je osnovni cilj Gradske uprave da se završetkom ovog projekta smanji zagađenje vazduha u Bijeljini, prouzrokovano velikim brojem kotlovnica u upotrebi.
Gradski menadžer Miloš Stevanović je naveo da je do sada eksproprisano oko 98 odsto zemljišta, odnosno 454 parcele.
- Grad Bijeljina mnogo investira u infrastrukturne radove u prethodnih nekoliko godina i vrlo smo zadovoljni što je projekat izgradnje gasovoda pri kraju - naveo je Stevanović.
Direktor kompanije „Novi Sad Gas“ Jovan Vujanović je pojasnio da je do sada izgrađeno 320 kilometara sekundarne mreže, kao i 20 kilometara mreže srednjeg pritiska.
- Mreža pod pritiskom vazduha je spremna da se pusti, a trenutno radimo gasovod visokog pritiska. Ovaj dio treba da bude završen do kraja jula, na osnovu ugovora sa izvođačem - naveo je Vujanović, dodajući da će cijena priključka za domaćinstva koštati oko 750 evra, što će se moći platiti u 36 rata.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )