FOTO: InfoBijeljina

Opština Vlasenica biće domaćin cilja druge etape ovogodišnje biciklističke trke Beograd-Banjaluka, koja će startovati 22. aprila iz Beograda i trajaće četiri dana, a u kojoj će učestvovati ekipe iz 36 zemalja, rekao je danas direktor ove trke Vladimir Kuvalja.

On je istakao da se očekuje da će 14. po redu trka biti jedna od najinteresantnijih, a po kvalitetu, jedna od najboljih do sada, navodeći da će biciklisti u prvoj etapi voziti od Beograda do Bijeljine, a potom, u drugoj etapi, od Bijeljine do Vlasenice.

Kuvalja je naveo da će trka prvi put imati ozbiljnu brdsku etapu jer je do sada bila interesantna uglavnom sprinterima, ne računajući prošlogodišnje izdanje koje se vozilo od Beograda do Vlasenice, koja je bila najduža etapa od 250 kilometara.

"Ovogodišnja etapa će ići iz Bijeljine, preko Lopara i Ugljevika, do Vlasenice, a znamo kakva je to ruta i biće sigurno najinteresatnija, što mi zovemo kraljevska etapa", rekao je Kuvalja na konferenciji za novinare u Vlasenici.

On je dodao da će druga etapa trke završiti 23. aprila u Vlasenici, te će se karavan preseliti u Brčko, odakle startuje pretposljednja etapa do Teslića, a potom i posljednja od Prnjavora, preko Dervente, Srpca, Gradiške, do Banjaluke.

Kuvalja je izrazio uvjerenje da će Vlasenica, kao i prošle godine, biti dobar domaćin međunarodnog biciklističkog karavana.

"Ono što moram da napomenem jeste da su sve ekipe i učesnici, nakon prošlogodišnje trke, najviše pričali o Vlasenici i onome kako su dočekani ovdje, srdačno i domaćinski. Ne sumnjam da će i ove godine da bude tako, a možda i bolje", rekao je Kuvalja.

Načelnik ove opštine Miroslav Kraljević istakao je da je trka koja je prošle godine održana u Vlasenici bila nešto najveće u istoriji što je u oblasti sporta održano u ovoj opštini.

On je dodao da je uvjeren da će Vlaseničani i ove godine biti dobri domaćini svjetske biciklističke elite, što je ujedno i prilika za predstavljanje ove opštine.

"Činjenica je da smo prošle godine, kada je bila trka u Vlasenici, smjestili i ugostili oko 350 ljudi iz cijelog svijeta, od sportista do njihovih timova. Gostoprimstvo je, uz dobru organizaciju, jedna od ključnih stvari kako da privučemo te ljude i da ponesu dobre utiske sa ovog prostora", rekao je Kraljević.

On je dodao da je značaj trke i u tome što povezuje gradove u nizu od Beograda do Banjaluke i što predstavlja nešto što je više od sporta.

Suorganizator druge etapa ovogodišnje trke biće Biciklistički klub "KPL" iz Vlasenice, koji je i prošle godine učestvovao u organizaciji ovog velikog sportskog događaja.

Predsjednik ovog kluba Željko Lukić rekao je novinarima da je "KPL" osnovan prije devet godina, da je član biciklističkih saveza Republike Srpske i BiH, te da se takmiči u Premijer ligi BiH, u kojoj je ostvario odlične rezultate.

"Trka za samu opštinu znači mnogo. To je svjetski sportski događaj koji su do sada građani Vlasenice mogli da gledaju na televiziji, a sada mogu ovdje da vide najbolje bicikliste", rekao je Lukić.

On je dodao da klub u organizovanju ovakvih manifestacija ima veliku podršku lokalne uprave i načelnika Kraljevića.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )