FOTO: null

Gradska uprava Grada Bijeljina i Udruženje građana za promociju obrazovanja Roma “Otaharin” potpisali su ugovor o saradnji kojim se obezbjeđuju redovni obroci za romsku djecu koja su egzistencijalo ugrožena ili su primorana na prosjačenje.

Na osnovu ovog ugovora, koji se obnavlja od  2014. godine, Narodna kuhinja priprema i vrši dostavu gotovih obroka u Dnevni centar za djecu koja žive i rade na ulici ili su u riziku da to postanu, a za ovu aktivnost Udruženje "Otaharin" mjesečno izdvaja 700 KM.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je da Gradska uprava sprovodi niz aktivnosti na poboljšanju kvaliteta života Roma u Semberiji, sa ciljem da oni budu ravnopravni članovi društva.

- Pored saradnje sa nevladinim sektorom, putem koje se obezbjeđuju obroci za socijalno ugroženu romsku djecu, u proteklih nekoliko godina iz gradske kase izdvajaju se sredstva za  užinu romskoj djeci koja pohađaju nastavu u osnovnim školama. Po ovoj praksi, koju lokalna zajednica čini radi što efikasnije integracije romske manjine u društvo, Grad Bijeljina je poznat u BiH - podsjetio je Mićić.

Na osnovu spiskova učenika romske populacije koje osnovne škole dostavljaju Udruženju "Otaharin", firma odabrana putem javnog tendera svakodnevno ovim mališanima dostavlja besplatnu užinu.

Za užinu učenicima osnovne škole romske nacionalnosti u gradskom budžetu svake godine se izdvaja 8.000 KM. U 2018. godini školski obroci su obezbjeđeni za 105, a u 2019. godini za 115 osnovaca.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )