FOTO: null

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i ambasador NJemačke u BiH Kristijana Homan razgovarale su danas u Banjaluci i tom prilikom je istaknuto da je važno raditi na modernizaciji ekonomije kroz prilagođavanje obrazovnog sistema zahtjevima t

Na sastanku je konstatovano da se po ovim pitanjima već provode određene aktivnosti koje su sadržane i u dokumentu Reformska agenda, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću. 

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj, i BiH, s osvrtom na ekonomske reforme i unapređenje poslovnog ambijenta. 

Kada je riječ o unapređenju privrednog ambijenta, naglašena je dobra saradnja vlada Republike Srpske i Federacije BiH na ujednačavanju privrednih i ekonomskih propisa i obostrana opredijeljenost ka provođenju ekonomskih reformi iz reformske agende. 

Na sastanku je ocijenjeno da je važno i ubuduće nastaviti saradnju po pitanju provođenja reformi iz reformske agende i na prilagođavanju standardima EU.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )