FOTO: null

Sirijske vazduhoplovne snage odgovorile su na vazdušni napad iznad Homsa, koji je imao za cilj da pogodi vazduhoplovnu bazu Šajrat, javlja sirijska televizija.

Pentagon je saopštio da u toj oblasti u to vrijeme nije bilo američke vojne aktivnosti.

Kako navodi sirijska televizija, rakete su oborile državne odbrambene snage, prenosi Rojters.

Sirijski mediji nisu precizirali ko je mogao da ispali te rakete.

Na pitanje o navodima o raketnom napadu na vazduhoplovnu bazu Šajrat u sirijskom regionu Homs, Pentagon je saopštio:

"Nije bilo vojne aktivnosti SAD u toj oblasti u to vrijeme", prenijela je britanska agencija.

Ova informacija je objavljena tri dana nakon napada zapadnih zemalja u Siriji poslije optužbi da su snage predsjednika Bašara el Asada koristile hemijsko oružje u Dumi, posljednjem pobunjeničkom uporištu kod Damaska.

Stručnjaci Međunarodne organizacije za zabranu hemijskog oružja, koji su u subotu pokrenuli istragu o mogućoj upotrebi takvog oružja u Siriji, saopštili su da će sutra posjetiti Dumu za nastavak istrage.

Rusija, koja se obavezala da osigura bezbjednost te misije u Dumi, saopštila je da je došlo do kašnjenja odlaska na teren iz bezbjednosnih razloga jer je na putevima bila mina koja je uklonjena.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Rusija ne želi da ugrozi rad misije Organizacije, kako su britanske vlasti to ranije navele.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )