FOTO: null

Više od 10.000 ribolovaca, organizovanih u 49 udruženja u Republici Srpskoj, naredne godine posvetiće posebnu pažnju obnavljanju ribljeg fonda, te sportsko-ribolovnih staza i mrestilišta koji su razoreni u poplavi, najavio je danas predsjednik Upravnog o

Nakon sjednice, koja je održana u Bijeljini, Ostojić je rekao Srni da je štetu u majskim poplavama pretrpjelo 50 odsto lokalnih udruženja, ali da je, uprkos tome, ostvaren sportsko-rekreacioni plan takmičenja. 

Prema njegovim riječima, krivolov na rijekama se smanjuje, ali je borba protiv onih koji love mrežama i strujom i dalje neprestana. 

Ostojić kaže da je dogovorena cijena godišnje dozvole za ribolov koja važi za Republiku Srpsku 78 KM, uz 50 odsto popusta za penzionere i invalide do četvrte kategorije. 

U Savezu su zadovoljni podmlatkom, a Ostojić ističe da se na tome kvalitetno radi godinama unazad i da se za djecu do 14 godina organizuju besplatne obuke i besplatna prva ribolovna dozvola. 

Prema njegovim riječima, u toku su intenzivne pripreme za održavanje svjetskog prvenstva u mušičarenju čiji je domaćin BiH, a dvije od pet staza nalaze se u Republici Srpskoj - u Ribniku i Šipovu. 

Ovo takmičenje održava se u junu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )