FOTO: infobijeljina.com

U Republici Srpskoj, prema podacima nadležnih, u prošloj godini je zabilježeno nešto više od 27.000 izlazaka na ispit iz oblasti upravljanja vozilom, a ispit je položilo više od 18.600 kandidata.

"Prolaznost kandidata, u odnosu na broj izlazaka, iznosi 68 odsto", podaci su Zavoda za obrazovanje odraslih.

U odnosu na prethodnu godinu, broj izlazaka na ispit manji je za 4,9 odsto, a za nekoliko procenata je smanjen i broj kandidata koji su položili ispit.

"Kada posmatramo učestalost izlaska na ispit iz oblasti upravljanja vozilom u odnosu na ukupan broj izlazaka, broj izlazaka prvi put je 67,9 odsto, drugi put 21,8 odsto, treći put 7,5 odsto, četvrti put dva odsto, peti put 0,5 odsto, šesti put 0,3 odsto i sedam i više puta 0,2 odsto. Stopa prolaznosti kandidata prilikom prvog izlaska na ispit iz oblasti upravljanja motornim vozilom je 68,1 odsto", naveli su iz Republočkog zavoda za statistiku. 

U 2023. godini, od ukupno oko 20.700 izlazaka na ispit iz oblasti propisa o bezbjednosti saobraćaja stopa prolaznosti kandidata bila je skoro 69 odsto. 

Stopa prolaznosti kandidata prilikom prvog izlaska na ispit iz oblasti propisa o bezbjednosti saobraćaja je 76 odsto.

U oblasti prve pomoći, od ukupno oko 14.100 izlazaka na ispit, stopa prolaznosti kandidata bila je nešto veća od 90 odsto. 
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )