FOTO: null

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je preliminarnu listu prema kojoj će biti dodijeljeno 56 stipendija studentima iz Srpske koji studiraju u inostranstvu.

Komisija za dodjelu stipendija predložila je da za studente prvog ciklusa studija u inostranstvu bude dodijeljeno 20 stipendija, za studente drugog ciklusa studija šest stipendija i za studente trećeg ciklusa studija 30 stipendija. 

Radu Komisije za dodjelu stipendija prisustvovao je i predstavnik Unije studenata Republike Srpske, saopšteno je iz Ministarstva. 

Budžetom Republike Srpske planiran je iznos od 191.000 KM za stipendiranje studenata studija u inostranstvu. 

Visina stipendije za studente prvog ciklusa studija je 2.000 KM, drugog 2.500 maraka, a trećeg ciklusa studija 3.000 maraka po studentu. Stipendija se isplaćuje jednokratno. 

Na javni konkurs za dodjelu stipendija studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u inostranstvu za 2014. godinu prijavio se 141 student, a uslove konkursa nije ispunilo 58 studenata, dok je 27 ispunilo uslove konkursa, ali su prilikom rangiranja ostali ispod crte. 

Studenti koji su konkurisali za stipendije studija u inostranstvu imaju pravo da upute prigovor Ministarstvu do 5. januara 2015. godine, a nakon razmatranja prigovora Komisija za stipendije predložiće konačnu rang-listu stipendista studija u inostranstvu. 

Preliminarna lista stipendista dostupna je na portalu Vlade Republike Srpske, na stranici Ministarstva prosvjete i kulture.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )