FOTO: InfoBijeljina

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je na slavi hrama u Mezgraji koji je posvećen prenosu moštiju Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana, da je Srpska pravoslavna crkva očuvala narod na ovim prostorima vijekovima unazad.

"Opština Ugljevik pomogla je izgradnju ovog hrama sa 60.000 KM, u Mezgraji je uređena i škola, igralište, kao i druga infrastruktura, a radićemo i javnu rasvjetu i puteve na ovom području", najavio je Perić. 

U Mezgraji je služen parastos za pet poginulih boraca Vojske Republike Srpske i dvije civilne žrtve rata iz ovog mjesta, a vijenac su položili Perić i predsjednik opštinske Boračke organizacije Jovan Marinković. 

Slava Prenos moštiju Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana u istoimenom hramu u Mezgraji kod Ugljevika obilježena je Svetom liturgijom, izborom kuma, litijom i lomljenjem slavskog kolača. 

Arhijerejski namjesnik ugljevičko-janjski, protojerej-stavrofor Dragan Pejčić rekao je okupljenom narodu da je Sveti Stefan prvi mučenik za hrišćanstvo i prvi rukopoloženi đakon u istoriji hrišćanske crkve.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )