FOTO: pixabay

UGLJEVIK - Opština Ugljevik obilježila je juče krsnu slavu Svetu Petku Paraskevu.

Nakon svečanog bogosluženja u Hramu Svete Petke, litija je prošla ulicama opštine, nakon čega je tradicionalno ispred zgrade opštine Ugljevik prelomljen slavski kolač. 

NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije poručio je da svi omladinu trebaju učiti Svetosavlju, jer je to pravi put kojim treba da idu - put vjere, spasenja, blagočestivosti i svakog dobra. 

"Prepodobna mati Paraskeva je iz našeg pravoslavnog roda i mi je poštujemo kao svoju", rekao je vladika Fotije čestitajući građanima slavu. 

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić čestitao je krsnu slavu - Svetu Petku Paraskevu sveštenstvu i građanima ističući da je Ugljevik oslonac razvoja regije, ali i cijele Republike Srpske. 

Perić je najavio da će lokalna uprava nastaviti aktivnosti na podsticanju razvojnih projekata čija će realizacija omogućiti podizanje ličnog i društvenog standarda i dalji razvoj opštine. 

"Naš cilj je da u budućnosti otvaramo perspektivu za mlade, da prevashodno ostanu u svom kraju, stvaraju porodice i nove vrijednosti", poručio je Perić. 

Slavu je čestitao i predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić, koji je poželio da Ugljevik u narednim godinama bude i ljepši i bolji, a da svi njegovi građani žive i rade u privrednom i kulturnom prosperitetu. 

Građanima i rukovodstvu opštine Ugljevik slavu su čestitali gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, načelnik opštine Lopare Rado Savić, narodni poslanici ove regije, delegacija slovenačkog grada Kidričevo, makedonskog grada Kavadarci.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )