FOTO: null

Katolički vjernici bijeljinske župe Božić dočekuju bdenjem koje simbolizuje iščekivanje Hrista, a ukrasima ukrašavaju Božićno drvce.

U Hramu Prečista Srca Marijina povodom obilježavanja najradosnijeg praznika Božića župnik Marko Zubak služio je svečanu misu kojoj je prisustvovalo oko 30  vjernika.

On je istakao da je na bdenju bilo oko 100 prisutnih, svih vjeroispovjesti, što njega posebno raduje.  Okupljeni vijernici istakli su da je ovo za njih praznik porodice, ljubavi i sloge i poželjeli su svima mir i blagostanje.

Koliko je katolika u Bijeljini, tačno se ne zna, ali prema podacima od prije nekoliko godina, u bijeljinskoj župi ima oko 100 Hrvata iz župe Prečistog srca Marijinog, te oko 90 Slovaka okupljenih oko Slovačke evangelističke crkve, koji takođe proslavljaju Božić 25. januara.

Inače, Katolička crkva u Bijeljini postoji već skoro 130 godina i trenutno se nalazi na Privremenoj listi spomenika BiH.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )