FOTO: null

Vršilac dužnosti predsjednika Gradskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Bijeljina Siniša Maksimović poručio je danas da je Republika Srpska trajna kategorija.

"Za Republiku Srpsku svoj život je dalo 21.000 boraca što nas opredjeljuje da Srpsku i dalje gradimo kako bi bila još čvršća i stabilnija. Svojim radom, znanjem i umijećem doprinijećemo da ona bude još bolja", rekao je Maksimović na konferenciji za novinare Mladih socijaldemokrata Bijeljina. 

On je čestitao Mladim socijaldemokratama Bijeljina koji su organizovali akciju povodom Dana Republike Srpske – 9. januara, a koja će biti realizovana sutra na gradskom trgu u 13.00 časova. 

"Mladost je nešto što Republiku Srpsku čini lijepom, energičnom i stabilnom i sigurno je da će u budućnosti, upravo ta mladost, učiniti onoliko koliko su za Republiku Srpsku učinili njihovi roditelji, mi i generacija koja je nešto starija od nas, koji su učinili sve da Srpska bude ono što danas i jeste", rekao je Maksimović. 

On je ponovio da je Republika Srpska nezamjenjiva, trajna kategorije koja ovom narodu, na ovim prostorima, daje sigurnost da se još više bori za nju. 

"Svojim komšijama poručujemo da, pozivajući ih na slavu, ovog puta to činimo još toplije, još srdačnije jer nekog koga pozivate na slavu znači da ga smatrate prijateljem, a oni koji to ne razumiju ili nisu razumjeli, molimo da razumiju jer srpski narod vijekovima živi na ovim prostorima, a sa svojim komšijama je slavio mnoge praznike", rekao je Maksimović. 

On je naglasio da će i ubuduće biti proslavljani i Božić i Vaskrs i Uskrs i Bajram i mnogi drugi praznici, kao što će se slaviti i Dan Republike Srpske - 9. januar. 

Predsjednik Mladih socijaldemokrata Bijeljina Aleksandar Đurđević smatra da je veoma važno podsjetiti ili upoznati mlade da je Republika Srpska nastala demokratskom voljom srpskog naroda i mirnim putem, 9. januara 1992. godine. 

"Srpska je nastala kada je Skupština srpskog naroda BiH, kao legitimni i demokratski izabrani predstavnik srpskog naroda u BiH, donijela Deklaraciju o proglašenju Republike srpskog naroda BiH, kasnije nazvanu Republika Srpska, kao odgovor na preglasavanje srpskog konstitutivnog naroda od druga dva konstitutuvna naroda u BiH", rekao je Đurđević. 

On je podsjetio da se Srpska, nažalost, morala braniti u ratu ne voljom srpskog naroda. "Uvijek ćemo slaviti naš Dan Republike. Tiranija Ustavnog suda BiH, bošnjačkih i stranih sudija, i visokog predstavnika u BiH nas u tome neće spriječiti", naglasio je Đurđević.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )