FOTO: InfoBijeljina

U Bijeljini je danas zbog pogoršane epidemiološke situacije obavljena vanredna dezinfekcija bolničkog kruga, sanitetskih vozila i prostorija Bolnice "Sveti Vračevi".

Taj posao obavila je Specijalizovana jedinica zaštite i spasavanja za dezinfekciju Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, u skladu sa prethodnim dogovorom sa menadžmentom Bolnice "Sveti Vračevi".

Vršilac dužnosti direktora Bolnice Zlatko Maksimović rekao je da preventivne mjere imaju važno mjesto u zdravstvu, posebno u uslovima pandemije.

"U novoj organizaciji rada Bolnice u uslovima epidemije virusa korona, osim kompletne reorganizacije sistema, proširenja dodatnih kapaciteta, primarno mjesto zauzima preventivna zaštita građana, kao i zasposlenih u zdravstvenoj ustanovi", izjavio je Maksimović.

Uz zahvalnost rukovodstvu Republičke uprave civilne zaštite, posebno njenom direktoru Milanu Novitoviću, Maksimović je najavio je da će ovakve i slične aktivnosti biti kontinuirano sprovođene u ovoj zdravstvenoj ustanovi, objavljeno je na sajtu Bolnice.

Maksimović je pozvao i druge javne ustanove da sprovedu slične aktivnosti s ciljem zaštite svih građana.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )