FOTO: null

U sjedištu MUP-a Republike Srpske u Banjaluci danas je održan sastanak šefova policijskih agencija i tužilaštava u BiH o jačanju saradnje u sprovođenju istraga, prikupljanju dokaza.

Bilo je riječi i o aktuelnim predmetima u tužilaštvima, kao i o realizaciji zaključaka u vezi sa analizom razloga za donošenje velikog broja naredbi o neprovođenju i obustavi istrage u tužilaštvima u BiH, saopšteno je iz MUP-a Srpske. 

Na sastanku je razgovarano i o koordinaciji tužilaca i policije u sprovođenju posebnih istražnih radnji, kao vrlo sofisticiranog oblika prikupljanja dokaza, kao i o složenim istragama u kojima učestvuje više policijskih agencija, saopšteno je iz Tužilaštva BiH. 

Na sastanku su učestvovali direktori Policije Republike Srpske Gojko Vasić, Federalne uprave policije Dragan Lukač, Agencije za istrage i zaštitu BiH Perica Stanić, šef Policije Brčko distrikta Goran Pisić, glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović, glavni republički i federalni tužioci Mahmut Švraka i Zdravko Knežević, te glavni tužilac Specijalnog tužilaštva Srpske Miodrag Bajić, kao i predstavnici Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH. 

Glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović istakao je da su saradnja i koordinacija ključni za efikasnu borbu protiv svih oblika kriminala i uspostavljanje vladavine prava u BiH. 

Predstavnici VSTS-a BiH predstavili su određene statističke rezultate, koji ukazuju u kojem smjeru su potrebne dodatne koordinacije i komunikacija između tužilaštva i policijskih agencija. 

Sastanak u Banjaluci drugi je sastanak najviših zvaničnika tužilaštva i policije iz cijele BiH, a održan je u okviru projekta Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH "Jačanje tužilačkih kapaciteta u sistemu krivičnog pravosuđa BiH".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )